Sessió Paral·lela 2. Experiències innovadores en prevenció de problemes de salut i promoció de l’envelliment saludable

Un dels principals focus de tot sistema sociosanitari que respongui a les necessitats d’una societat envellida és la prevenció dels problemes de problemes de salut i la promoció de l’envelliment saludable. En aquesta sessió s’abordaran experiències innovadores que treballen amb aquest objectiu.

Iniciarem la sessió coneixent l’estratègia pública en l’impuls de les mesures preventives i, específicament, de l’impacte que té la vacunació d’adults, en general, i de les persones grans en particular en la prevenció de problemes de salut.

A continuació, ens centrarem en conèixer una metodologia innovadora, com és un living lab, per a la promoció de la participació de les pròpies persones grans en el disseny d’actuacions per a la seva autocura i promoció de la vacunació en la persona gran.

Finalment, es presentarà una eina basada en l’anàlisi de dades que, coneixent l’estat actual d’una persona, és capaç de fer prediccions en les trajectòries de salut en funció d’una sèrie de determinants fàcilment modificables i configurar, d’aquesta manera, un pla d’intervenció basat en l’autocura.