Sessió Paral·lela 10. Innovació en la Intervenció de Serveis en el Domicili

Com enfocar l’atenció integral sociosanitària, en el domicili, ideant fórmules innovadores recolzades en la tecnologia, i que permetin abordar individualment la intervenció coordinada dels equips multidisciplinaris.

Les preferències personals dels majors de la nostra societat apunten clarament a la permanència en el domicili, a rebre serveis i cures en la pròpia casa, de manera que les carteres de serveis i els enfocaments de cada administració han de contemplar formules imaginatives que ho permetin.

Més enllà dels clàssics serveis d’atenció domiciliària i teleassistència, existeix una necessitat d’aprofundir en les prestacions prestades en domicili, abastant camps tan diversos com la prevenció i dinamització, així com la preservació de la individualitat i xarxa social de cada persona. Per descomptat, hi ha grans capítols contemplats per la societat des del punt de vista de la persona, com és la lluita contra la solitud no desitjada i l’envelliment actiu, i és necessari contemplar noves idees i formats que, recolzats en la tecnologia, permetin una màxima penetració del servei.

En aquesta sessió visualtzarem, les aproximacions que es desenvolupen en diferents administracions i zones geogràfiques i veurem a quins reptes s’estan enfrontant, amb quins plantejaments , recursos i solucions, quins son els objectius plantejats i son quins son els resultats que estan tenint i com pensen evolucionar els models.

Finalment, mostrarem una oferta de servei innovadora recolzada en la tecnologia, ja present en diversos àmbits com és un VERA, com a solució perquè els professionals puguin arribar al domicili de les pròpies persones grans, i responent a les preferències i demandes de les persones majors.