Sessió Paral·lela 1. Creació de comunitats per a un envelliment saludable i satisfactori

Tots coneixem la importància i utilitat del desenvolupament de nous entorns urbans en la promoció de vides saludables, satisfactòries i cada dia més longeves. En aquesta sessió reflexionarem sobre les característiques que haurien de tenir aquests entorns. . Tot ells des d’un enfocament i perspectiva multidimensional que ens permeti abordar diferents aspectes relacionats amb aquesta temàtica, com a evidència científica disponible o aspectes socials, humans, econòmics i urbanístics associats a aquesta idea.

En primer lloc, coneixerem els factors socials, econòmics i de gènere que determinen una bona salut i un envelliment actiu i saludable.

A continuació, podrem fer una revisió de l’evidència científica disponible sobre els aspectes urbanístics que poden facilitar o actuar com a limitacions en la consecució d’un envelliment saludable.

Finalment, coneixerem els aspectes relacionats amb la normativa i variables econòmiques que hauran de facilitar el desenvolupament dels nous entorns urbanístics per a garantir la seva sostenibilitat i viabilitat.