Sessió Inaugural: “Integració sociosanitària: curar si es pot, tenir cura sempre”

A les edicions anteriors del Congrés, sempre havíem optat per una conferència inaugural, com a modalitat d’inici de l’activitat. En aquesta ocasió hem optat per començar amb un diàleg entre dos grans professionals, sobre la necessitat d’integrar el cuidar i curar o almenys controlar els símptomes de la cronicitat i rehabilitar quan i fins on sigui possible.

Durant la pandèmia de la COVID, diverses desenes de professionals treballem amb Victoria Camps, a partir del seu treball sobre la cura com a realitat que ens interpel·la a tots. Polítics, administracions, empreses, ciutadans, ens hem de comprometre amb la cura, en general i, en particular i pensant en el contingut del congrés, el dels més grans amb dependència i plurimorbilitat.. El seu enfocament serà el de l’ètica de la cura..

Igualment, el Dr. Bonaventura Clotet, President de la Fundació de lluita contra les infeccions i autoritat mundial en el camp de la SIDA, va tenir un paper destacat en la lluita contra la COVID, tant a nivell de recerca, com a metge-epidemiològic i de divulgació. La seva reflexió girarà al voltant de l’impacte sobre la gent gran.

Ana Pastor, metgessa, ex-Ministra de Sanitat i Vicepresidenta Segona del Congrés actualment, mai ha deixat de mantenir la connexió amb la realitat sanitària i sociosanitària. Per aquest motiu, a més de moderar el diàleg, intervindrà a partir de la visió tècnica i política, sobre la necessitat d’integrar l’atenció social i sanitària.

Aquesta conferència permetrà emmarcar el contingut del congrés a partir de les aportacions d‟aquestes tres grans figures.

Dr. Josep Maria Via i Redons
President del Comitè de Programa del Congrés